Nieuws 2018  

Hier lees je oud nieuws zodat je een indruk krijgt van de geschiedenis van deze studiegroep. In 2019 was er even geen studiegroep.

15 augustus 2018
Tijdens de zomervakantie  zijn we net als in voorgaande jaren in de studiegroep en met attitudinal healing gewoon doorgegaan met 'Een cursus in wonderen'.
Sinds 9 augustus zijn diegenen die op 1 januari gestart zijn met Les 1 van het werkboek nu in het tweede deel. Net als vorig jaar zijn we nu begonnen met het bespreken van de dagelijkse les. Deze les bestaat uit slechts een korte tekst, waarvan een deel in de vorm van een 'gebed' dat ons voorbereid op het stilzijn in afwachting. Voor meer informatie zie Werkboek Deel II  Workshop.

15 juni 2018
De 'downloads' zijn hersteld (versies 2017 versies). Vooral de vernieuwde combi-kalender (Tekstboek + Les).  Van harte aanbevolen om mee te werken. Het Werkt!

22 mei 2018
Vanaf 5 juni beginnen we aan de zomer maanden. Dit betekent dat
Eciw-studenten uit andere groepen die reces houden in de vakantieperiodes ook met ons mee kunnen doen en wanneer hun groep weer hervat daar verder gaan. We gaan dieper in op de les van de dag en/of een situatie waar op inhoudsniveau vanuit Een Cursus in Wonderen praktisch veel van valt te leren. Iedereen is welkom.

Van tevoren aanmelden is gewenst. [zie contact]

Wanneer er veel (max. 8 personen per groep)  gegadigden zijn kan er ook een tweede groep gestart worden. Laat ook, wanneer je overdag niet kunt, en wel graag mee wil doen weten dat je interesse hebt. Wellicht starten we bij meer gegadigden een avondgroep.

25 april 2018
Gisteren zijn we weer aan de slag gegaan met het Handboek voor leraren. 8 mei is de volgende bijeenkomst met vraag: 15. Wordt over ieder aan het eind een oordeel geveld? Ook dan bespreken we de eventuele vragen, opmerkingen t.a.v. de tekst of meer inhoudelijk naar aanleiding van een situatie in iemands dagelijks leven.

10 april 2018
Vandaag geen start, 24 april gaat de studiegroep weer verder met het Handboek voor Leraren. Iedereen welkom van 'beginner' tot 'gevorderde' Naar aanleiding van de tekst werken we eventueel een actuele situatie uit van een van de deelnemers: we zijn gericht op praktische toepassing.

28 november 2017
Een verbeterde versie van Zes stappen naar innerlijke vrede staat bij de downloads Van harte aanbevolen om mee te werken. Het Werkt!

25 november 2017
In februari en maart is er geen studiegroep. De groep gaat zelf verder in die tijd.
Kijk regelmatig bij Agenda voor eventueel wijzigingen in de activiteiten.

Op dinsdag 26 december 2017 (2e kerstdag) is er geen studiegroep, deze wordt ook niet verplaatst naar een andere dag.

9 oktober 2017
De eerstvolgende studiegroep is op dinsdag 17 oktober. Welkom vanaf 9:30, start om 10:00 uur.

19 september 2017
We zitten weer in een normaal ritme van om de veertien dagen (in de even weken) .
De eerstvolgende studiegroep is op dinsdag 3 oktober. Welkom vanaf 9:30, start om 10:00 uur.

22 augustus 2017
De eerstvolgende studiegroep is niet op dinsdag 22 augustus of donderdag 24 augustus maar op donderdag 31 augustus.

10 augustus 2017
De eerstvolgende studiegroep is niet op dinsdag 22 augustus maar op donderdag 24 augustus.

25 juli 2017
In overleg met de studiegroep besloten op 9 augustus en de daarop volgende dinsdagen verder te gaan met het Handboek voor leraren, i.p.v. (zie 13 juli) te starten met de vragen van Werkboek Deel II.

Indien er voldoende belangstelling is kan hiervoor wel een tweede groep starten in de vorm van een workshop.

De Attitudinal Healing bijeenkomst op 2 augustus is komen te vervallen.

Vanaf 9 augustus 2016?
In het afgelopen jaar, 2016, startten we in de studiegroep deze serie en dit beviel de deelnemers zeer. Het is dus voor herhaling vatbaar. Het meest effectief is het deze workshop te houden in de periode dat de lessen aan de orde zijn: van begin augustus tot het einde van het jaar. Wellicht dat we daar dit jaar ook weer mee starten...

13 juli 2016
Let op: dinsdag 8 augustus zijn we door een wielerronde in Voorburg niet bereikbaar.
De studiegroep is verplaatst naar donderdag 10 augustus, zelfde tijd.

24 maart 2016

  workshop  

Geraakt door de tekst van hoofdstuk 6 in een cursus in wonderen waarin Jezus spreekt over de betekenis van zijn kruisiging nodig ik je hierbij uit om mee te doen met onze

Pasen-workshop:
'Mijn lijden, mijn verlossing'

 woensdag 12 april 2016


9:30 - 16:30 uur

Maximaal aantal deelnemers: 6

Kosten workshop + lunch: 25,- [zie tarieven voor toelichting]

 

11 februari 2016
Vanaf nu is er een link naar de workshop pagina met  voorlopig 3 workshops die georganiseerd gaan worden. De workshops zijn m.u.v. Werkboek deel II nog niet gepland en in ontwerp maar... wanneer het je nu al aanspreekt neem dan contact op zodat we wellicht het samen kunnen voorbereiden.

Januari 2016
Wat gaan we doen vanaf 7 maart 2016
?
Op 7 maart beginnen we met het lezen van het 'Handboek voor leraren'. Dat lijkt onbescheiden en voorbarig maar dat is het beslist niet! De eerste twee hoofdstukken van dit handboek maken dit al duidelijk.

zie bij workshops voor meer details
   

 thuis  contact  |  agenda

   cursus in wonderen  |  studiegroep  |  attitudinal healing  

 

laatste update: 31 jan 2020